Slovakije culinair en cultureel | Slovakije | 9 dagen
Middagmaaltijden + alle proevertjes + alle degustaties inbegrepen!
Ruiken, voelen en proeven staan centraal en daarbij genieten we van enkele culturele pareltjes. We gaan op ontdekking en genieten van diverse proeverijen, een variatie aan Slovaakse gerechten maar proberen zelf ook iets te maken. En dat in combinatie met heerlijke landschappen, gotische kunst en architectuur, stevige romaanse burchten en folklore. Uiteraard hebben we ook voldoende ruimte voor een terrasje, souvenierwinkeltje of massage.
We verblijven in het 4-sterren resort Relax Hotel Sojka, gelegen in een klein dorpje midden in al het moois, waar we hartelijk ontvangen worden door een Belgisch-Slovaakse familie.
Onze extra’s !
- Middagmaaltijden + alle proevertjes + alle degustaties inbegrepen volgens programma
- 5 x middagmaal
Reisformaliteiten
- geldige identiteitskaart
Munten
- euro
Bij boeking doorgeven: Identiteitskaartgegevens van alle reizigers
- officiële naam & voornaam
- geboortedatum & plaats
Dag 1: Via de door u gekozen opstapplaats naar de centrale vertrekplaats in Zoersel. (Mogelijkheid tot rechtstreeks opstappen in Rijkevorsel – Zoersel) Vertrek ’s morgens via Keulen richting Frankfurt en Nürnberg. Onderweg gelegenheid tot vrij middagmaal. We vervolgen onze reisroute richting Amstetten voor avondmaal en tussenovernachting.
Dag 2: Ontbijt. In het begin van de namiddag komen we aan in Bratislava, de hoofdstad van Slovakije. We wandelen van de Donau naar de oude stad. We passeren de Philharmonie, het nationaal theater en komen zo op het centrale marktplein met het oude stadhuis. Vlakbij hebben we ons middagmaal. We rijden vervolgens naar het wijnstadje Modra, aan de voet van de Kleine Karpaten. De Kleine Karpaten is een belangrijk wijngebied in Slovakije met vooral witte wijnen. Te midden van de druivenranken genieten we van een wijndegustatie. Na deze tussenstop vervolgen we onze reis naar het Sojka resort in de Lage Tatrabergen waar we worden verwelkomd door de Belgische eigenaar met een plaatselijke welkomstdrink. Check-in, avondmaal, en overnachting in het hotel.
Dag 3: Ontbijtbuffet. Na een goede nachtrust gaan we ons verfrissen bij de waterval van Lucky (in het midden van het dorp) en laten we ons onderdompelen in een écht Slovaaks landschap. We bezoeken een schapenboer, die niet alleen zijn schaapjes toont, maar ook demonstreert hoe diverse kazen en andere melkproducten worden gemaakt. Ook jullie mogen proberen en/of proeven. Daarna bezoeken we het door Unesco beschermde bergdorpje Vlkolínec (wolvendorpje). In de lokale kroeg wacht ons een proevertje. We genieten onze lunch in het verblijfshotel. In de namiddag gaan we langs bij een lokale imker en bezoeken we de houten kerk van
Svätý Kríž. We sluiten af met vrije tijd en voorzien een stop in het provinciestadje Liptovský Mikuláš met zijn terrasjes, winkeltjes en musea. Vanavond eten we allerlei grillspecialiteiten op het terras van het hotel. Overnachting.
Dag 4: Ontbijtbuffet. Met een mooi zicht op de Hoge Tatra, het kleinste hooggebergte ter wereld, rijden we naar de historische stad Bardejov. Vlakbij de stad is het kuuroord Bardejovské Kúpele. Geliefd voor een herstel- of relaxverblijf. Daar gaan wij een degustatie doen van minerale waters. Daarna bezoeken we het openluchtmuseum van Svidník, waar we kennis maken met de cultuur en gebruiken van de Roethenen. We ervaren een aangename sfeer in dit dorpje van een paar honderd jaar terug. Vervolgens bekijken we de stad met haar gotische en barokke gebouwen en kunstwerken. Lunch hebben we in het centrum van Bardejov. Op de terugweg gaan we langs in Nestville park waar de enige Slovaakse whiskey wordt gemaakt, die we uiteraard ook gaan proeven. Avondmaal en overnachting.
Dag 5: Ontbijtbuffet. Vandaag is het een doe-het-zelfdag. Onder begeleiding van een Sojka-kok gaan we samen een Slovaakse goulash koken. Reeds van ’s morgens moeten we de ingrediënten voorbereiden, de ketel opstarten, het vlees laten sudderen, de smaak verfijnen onder begeleiding van live-Slovaakse folkloremuziek en ‘s middags lekker opeten. Tijdens de dag is er nog voor iedereen koffie of thee met gebak van het huis. Wie liever van de natuur geniet dan groenten te snijden, kan mee met onze gids voor een rustgevende natuurwandeling. Avondmaal en overnachting.
Dag 6: Ontbijtbuffet. Deze voormiddag bezoeken we een lokaal rundbedrijf. Ze tonen ons hun werking en welke producten er allemaal gemaakt worden. Een proeverij kan ook hier niet ontbreken. We vervolgen de reis naar Štrba waar we met een tandrad uit de jaren ‘60 naar boven rijden tot aan het gletsjermeer Štrbské pleso. We genieten van een stukje vis aan de rand van het meer. Na de lunch een momentje vrij voor een wandeling, een terrasje of om een souveniertje te kopen. De dag sluiten we af met een bezoek aan een mini brouwerij. Deze schieten overal als paddestoelen uit de grond. Ze produceren meestal een drietal biertjes via een relatief eenvoudig brouwproces. Na het avondmaal in Sojka een gezellige dansavond met een liveband. Overnachting.
Dag 7: Ontbijtbuffet. We gaan ons vandaag inleven in late middeleeuwen met gotische retabels in het stadje Levoča en de grootste burchtruïne van Centraal-Europa. We hebben een authentieke lunch in een lokaal restaurant. De dag sluiten we af met een degustatiebezoek bij de maker van de kruidenlikeur Demänovka. Vervolgens uitbollen, zwemmen of in de sauna in Sojka-resort. Avondmaal en overnachting.
Dag 8: Na het ontbijt vertrekken we vanuit ons hotel en rijden we naar Wenen. Hier maken we een begeleide wandeling door deze imposante stad. Facultatief middagmaal. Nadien verder richting Amstetten. Avondmaal en tussenovernachting.
Dag 9: Ontbijt. Via de Duitse autowegen rijden we verder huiswaarts. Onderweg houden we de gebruikelijke stops voor de maaltijden. Aankomst aan de centrale afstapplaats Zoersel en verder naar de door u gekozen afstapplaats.
VERBLIJFSHOTEL: Resort Sojka****
Ligging: Gelegen in het midden van de Liptov-regio. Relax Hotel Sojka is een klein domein met enkele gebouwen in authentieke bouwstijl, gezellig ingekleed in een sfeervolle tuin. U bent te gast bij een Belgisch-Slovaakse familie.
Kamers: Verblijf in 4-sterrenkamers of appartementen met balkon of terras (volgens beschikbaarheid). De kamers beschikken over telefoon, tv, radio-cd-speler, frigo, WiFi en badkamer met douche, toilet en haardroger. Sommige kamers hebben een safe.
Maaltijden: ’s Morgens ontbijtbuffet en ’s avonds 4-gangen keuzemenu.
Faciliteiten: Relaxruimte met saunawereld, binnenzwembad en kinderbad (vrij te gebruiken). Diverse Belgische bieren en vrij gebruik van het internet.
Prijs per persoon in tweepersoonskamer
Vertrek | Prijzen | Toeslag | Korting |
---|---|---|---|
Single | 3e persoon op kamer |
||
wo 22/05/2019 | 985 euro | +130 euro | -40 euro |
- reis in Royal Class
- halfpension op heen-en terugreis – volpension vanaf avondmaal dag 2 tot ontbijt dag 8
- 5 x middagmaal
- alle proevertjes en degustaties volgens programma
- tussenovernachting op heen- en terugreis
- alle uitstappen en rondritten
- welkomstdrink
- folkloreavond
- plaatselijke Nederlandstalige begeleiding
- toeristenbelasting
- middagmaal dag 1, 2 en 8
- toegangsgelden
- reisverzekering
Filters
Zoeken